lauantai 2. maaliskuuta 2019


Mobiilisovellukset –Grand One kilpailu                                                   

#GrandOne #Mobiilipalvelu #Mobiilisovellus #Aurinkomatkat #Opasainamukanasi #HSapp #HelsinginSanomat

Grand-One kilpailu palkitsee vuosittain Suomen parhaita digitaalisen median töitä. Kilpailussa palkitaan parhaita ratkaisuja yhdeksässätoista kategoriassa, ja alla keskitymme erityisesti ’Paras Mobiilipalvelu’ kategoriaan.

Mobiilisovellusten ja -sivustojen arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa valittuun strategiaan, luovuuteen, käyttöliittymän toimivuuteen ja toteutukseen, tuloksiin, ja mobiilikäytön erityisvaatimusten huomioimiseen ja latausaikoihin.

Vuonna 2018 ’Paras mobiilipalvelu’ kategorian finalistit olivat:

·       Flight booking re-imagined - Finnair
·       Rakennusalan henkilöstövuokrauksen vallankumous - Bolt
·       Palvelupolulta ohituskaistalle - Savonlinja
·       HS app – Sinulle – Helsingin Sanomat
·       Opas aina mukanasi - Aurinkomatkat
·       Minun Telia –asiakaskokemus aina keksiössä - Telia

Voittaja

Vuoden parhaaksi mobiilisovellukseksi valittiin Aurinkomatkojen ’Opas aina mukanasi’ sovellus. Sen arvioitiin tuovan käytännön lisäarvoa matkustajalle ja tukevan brändiä, strategiaa ja lisämyyntiä. Kokonaisuudessaan palvelun todettiin parantavan asiakkaan matkakokemusta ja Aurinkomatkojen teettämän tutkimuksen mukaan melkein kaikki sovelluksen käyttöön ottaneista, ovat olleet tyytyväisempiä matkaansa kuin he, jotka eivät ottaneet sovellusta käyttöön.  

Käyttäjien arviot:

Google Play    3,9/5    412 arviota
App Store        4,9/5    297 arviota

Sovellusta markkinoidaan matkakumppanina, ja tämä väite pitää paikkansa. Jo ennen loman alkua matkustaja voi tutustua lomanviettovinkkeihin ja pyytää vinkkejä chat palvelussa, joka aukeaa asiakkaan käyttöön, jo 3 viikkoa ennen loman alkua. 


Sovellus tarjoaa tietoa ja vinkkejä kohteesta. Lisäksi sovelluksessa löytyy kohteen kartat, jotka toimivat myös ilman verkkoyhteyttä. Opas aina mukanasi sovelluksesta löytyy myös lomakalenteri, jonka avulla lomapäivät voi suunnitella etukäteen, retket varata ja tallentaa liput sovellukseen.




HS app – Grand one 2018 Finalisti



Itse olen käyttänyt finaaliin päätynyttä Helsingin  Sanomien ’HS-App’ sovellusta melko ahkerasti. Mikä on sovelluksessa hyvää, joka on kantanut sen finaaliin, mutta mikä jäi puuttumaan siten, että sovellus ei saanut voittoa tai kunniamerkintää?

Käyttäjien arviot:

Google Play   3,1/5   5000 arviota
App Store       4,2/5   19500 arviota

Mikä HS app issä on hyvää?

HS app on helppokäyttöinen sovellus, jota kuka tahansa voi oppia käyttämään lyhyessä ajassa. Etusivulle päivittäin kerätään päivän tärkeimmät uutiset, jonka ansiosta käyttäjä voi nopeasti selata läpi päivän polttavimmat aiheet. Lisäksi sovellus on henkilökohtaisesti räätälöitävissä, sillä käyttäjä voi ’Sinulle’- osiossa valita omat suosikkiaiheet. Tämä on erityisesti minulle hyvin merkittävä lisäetu. Käyttäjä voi myös omilla valinnoilla säätää uutis-ilmoitusten määrää tai poistaa ne käytöstä kokonaan. Sovelluksessa on myös HS Kirjasto, jossa esitellään viikoittain toimituksen valitsema viikon kirja.


Mikä ei ole onnistunut?

Ilmeistä on, että tekniset ongelmat ja latausajat ovat saaneet monet käyttäjät turhautumaan. Lisäksi lehden tilaamisen on koettu olevan hintava.


Henkilökohtaisesti koen, että sovelluksen käyttökokemusta voisi monelta osin parantaa. Vaikka sovellusta on helppo käyttää, jotkut piirteet aiheuttavat turhautumista. Mahdollisesti lisäominaisuudet, jotka käyttäjä voisi itse valita voisivat tehdä sovelluksesta henkilökohtaisemman ja houkuttelevamman.


Lähteet:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti